top of page

Forhør om pris

BRITISH COLUMBIA 

SNEGED

Den hårdføre mester i klatring, snegeden, også kaldet mountain goat med det latinske navn (oreamnos americanus) er en af de mest udfordrende arter for passionerede bjergjægere at jage. Snegeden lever kun naturligt i det nordlige USA og Canada midt i den storslåede, smukke og betagende natur i Rocky Mountains i British Columbia.

Kan du lide at presse dig selv? Drømmer du også om et smukt specialtrofæ, hvor der skal kæmpes for resultatet, og hvor glæden, når du står ved dit velfortjente trofæ, nogle gange kommer til udtryk med glædestårer? Så skal du med 4Hunt på sneged-jagt.

SVÆRHEDSGRAD: ★★★★★

FYSIK: ★★★★

Facts om jagten
 

Jagtsæsonen starter i august og indtil slutningen af februar. Sæsonen kan deles op i tre mindre sæsoner.

 • ​August - september

August og september er den tidlige sæson, hvor du kommer helt op i bjergene.

 • Oktober - november

Midt sæsonen er oktober og november, lige før brunsten starter. Der vil snegeden have den smukkeste og kraftige pels.

 • December - februar

Vinterjagten starter i december og strækker sig til slut februar. Det er faktisk det letteste tidspunkt at jage efter sneged, fordi den trækker ned fra bjergene. Så vil du helst slippe for højder og spare lidt på kræfterne, er dette tidspunktet at vælge. 

Der flyves til lufthavnen Calgary. Derfra køres der 3 – 5 timer afhængigt af reviret. 

Jagten starter, før det bliver helt lyst, hvor vi kører rundt for at spotte efter den stærke sneged. Derefter tager vi højde for vindretningen og dækningen for at kunne indlede den perfekte spot and stalk. Der er garanti for trætte ben på sådan en jagt, hvor der normalt kæmpes hårdt at få trofæet i hus.

Det kræver relativ god fysisk form, og ikke mindst vilje, at gennemføre det krævende terræn. 

Vi råder over et meget stort revir, som også giver muligheden for at tilpasse den stejle op- og nedstigning efter jægerens ønsker. Det anbefales altid at træne op til sådan en tur. Gerne konditionstræning to-tre måneder inden rejsen for at få det fulde ud af turen.

Sneged reviret 

Vores to revirer ligger i den enorme, storslåede canadiske natur med the Rocky Mountains i baghaven. Begge revirer er meget store og vores outfitter har eneret i disse områder. Der er en god bestand af pumaens føde nemlig whitetail – moose – muledeer, samt elk. Desuden er der en stor bestand af sortbjørn, grizzly, los, bobcat og sneged.

Vi bor i veletablerede hytter i reviret, hvor al spisning og forplejning foregår. 

Efter kundes ønske kan der også arrangeres hotelovernatning med bespisning mod en merpris. Forhør dig herom.

Snedged / Mountain Goat / Billy 

Både hannen og hunnen bærer det karakteristiske skæg. Hannen har det længste skæg. Begge køn har en kort hale og bærer begge sorte horn. Hornlængden ligger på mellem 15 – 29 cm, hvor hannen igen har de længste horn. Trofæet har årringe, så det er relativt let at tælle, hvor gammel geden er. Både han- og hundyret må nedlægges, men der ledes altid efter en stærk, gammel Billy, som man kalder hangeden. Geden har to trofæer, da selve skindet er et trofæ i sig selv. Det flotte, hvide skind er et mesterstykke i sig selv, da det er skabt til at modstå de barske vilkår, geden lever i. Snegeden kan modstå vindstyrker på op til 40 m/s, hvilket er orkanstyrke, og den klarer sig fint helt ned til minus 46 grader om vinteren. 

Snegederne trives i helt op til 4000 meters højde og er normalt at finde over trægrænsen, hvilket er den eneste bjergart, som findes på disse højder. Dog kan de også træffes på vej ned eller op på jagt efter føde og salt, som findes i de lavere skovområder. Dette sker hyppigt i de koldere tider.

En hanged har en skulderhøjde på omkring 1 meter og vejer mellem 55 og helt op til 140 kg. Dog ligger de fleste mellem 75 og 90 kg. 

 

Snegeden kan fint kombineres med jagt på andre arter såsom whitetail og puma. Forhør dig herom.  

Tips 

​Det anbefales at besøge nationalparken Rocky Mountains på turen – det er en oplevelse for livet.

Er du til ski, er der ca. to timers kørsel fra vores jagtrevir til et stort canadisk skisportsted, der hedder Sunshine Villages.  Ja, der er faktisk flere skisportsteder lige i nærheden. Er du til skitur, så er dette "et must". Hvem vil ikke gerne lige stå en dag på ski in the Rockies?

 

Derudover er der gode muligheder for at gøre et godt køb i en af de mange store jagtbutikker eller tøj-outlets i de større byer som Edmonton og Calgary.

Find flere gode tips under linket her: Steder at se

Pris forhør

Inkluderet i prisen er:

 • Jagtføring 1/1 

 • 7 dages ophold

 • 6 dages jagt

 • Licens til en sneged uanset størrelse 

 • Jagttegn – GST 

 • Fuld forplejning

 • Papirarbejde – våbenpapirer 

 • Tur/retur Calgary lufthavn​

 • Moms og alle afgifter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Flybillet (ca. 4000 - 6500 kr.)

 • Drikkepenge 800 dollars - betales direkte til guiden. 

 • Konservatorregning

 • Hjemtransport af trofæer

 • Ekstra jagtdag (6000 kr.)

 • Tur/retur til lufthavnen Calgary eller leje af bil. 

bottom of page