top of page

SNEGED 

4Hunt arrangerer jagt efter den eftertragtet Sneged, også kaldet Mountain Goat - Billy Goat har sit latinske navn (Oreamnos americanus). Snegeden er et skedehornet pattedyr, og en sand hårdfør klatre mester med sine klove der har en hård skal og bløde trædepuder, naturens perfekte sko til bjerge. 

Jagten med 4Hunt foregår i den storslået smukkeste barske natur In the Rocky Mountains I B.C.

Jagten på sneged betegnes af flere som en af de hårdeste bjerg jagter en jæger kan komme på.  Så kan du klare op til rigtige hårde strabadser, det vil sige klare de fysiske som psykiske barrierer der kan kommer på en sådan bjergjagt, Så er du havnet det rigtige sted. Der findes ikke en større tilfredsstillelse end at have kæmpet meget hårdt efter et trofæ for så at sidde med det i en storslået natur. 

Alle bjerg jæger drømmer om et unikt smukt trofæ, hvor der har været kæmpet så hårdt at glædes tåre er belønningen, denne oplevelse kan du få med 4Hunt efter jagt på Mountain goat. 

Snegeden rutinen er normalt at den er mest aktiv tidligt morgen og igen sen aften hvor den fouragerer på græs – mos – lav og efter kviste på tørre klippeskråninger, ellers ses den tit siddende eller liggende og slappe af i løbet af dagen, hvor det er et godt tidspunkt at snige sig tættere på for at komme på skudhold. 

Jagten starter før der bliver lyst for komme rundt og spotte efter den stærkeste sneged. Hvorefter en jagtplan laves hvor det tages højde for vindretningen – dækningen muligheder under pürschen efter Billy goat – Snegeden. Den outfitter 4hunt benytter har stor erfaring med jagt efter sneged og en meget stor succes rate.   Der er garanti for trætte ben på sådan en jagt. Forstås at det kræver relativ god kondition eller mindst viljen til at ville. Det meget store revir vi råder over giver også mulighed til den jæger der ikke magter den stejle op & nedstigning, så fortvivl ikke der kan tilrettelægges jagt for den jæger der ikke magter de store strabadser.  

 

4Hunt tilbyder 8 eller 9 dages jagt, dette skal forstås sådan at den niende dag kun bruges hvis det er nødvendigt for at få denne flotte sneged. Det rigtige store revir 4Hunt har jagtretten i er der en rigtig stor bestand af mountain goats, det er normalt at se flere og op til mange snegeder hver dag, desuden er det oplagt at lave kombinations jagter, da reviret rummer en stærk bestand af andre spændende jagtbare arter såsom Puma – Whitetail – Moose – Elk.

jagtføring 1:1 overnatningen vil være enten hytter eller teltlejre forvent ingen luksus her men alt det du har brug på stedet og god mad, og du kan glæder dig over den største naturoplevelse midt i vildmarken, dette er ægte vildmark jagttur. Skal det være vildt – så tøv ikke rejs med 4Hunt.

4Hunt forslår at du rejser til Calgary i Alberta, der er mange flyafgange til Europa, samt det faktum at det er både relativt billigt og der findes hurtige flyvetider og der er en masse gode handlemuligheder i kæmpe store shoppings outlet og to store jagt butikskæder Cabelas & Bass Pro Shop, vi foreslår at du/I medregner et par dage til shopping, eller hvad med et par dage i Rocky Mountains hvor der besøges Banff – lake Louise, er du til en tur på ski er det oplagt, ca. 2 – 3 timers kørsel fra 4Hunts revir ligger der Sunshine Village et must for skiløberne.  

 

Hvis du medbringer dit eget våben bør du træne på 200 – 300 ja såmænd helt ud til 400m da sådanne afstande er helt normale på disse bjergjagter, der er også nedlagt snegeder på ca. 100m men det høre ikke til normalen. 4Hunt outfitter stiller gerne en velskydende riffel i mag. Cal. med en stor Vortex kikkert på til rådighed, der vil selvfølgelig blive trænet med den inden jagten begynder så du er dus med det våben. Det kan godt anbefales at låne- leje riffel kontra bøvlet med at rejse med våben.  

Konditionstræning før din rejse. For din egen velvære anbefales det kraftigt at du dyrker noget konditionstræning inden afrejse efter din jagtrejse på sneged, gerne 2 – 3 måneder inden rejsen for at få det fulde ud af turen.  

Både han og hun snegeden har det karakteristiske skæg, hannen har det længste skæg. begge sætter sorte horn som trofæ, horn længden ligger mellem 15 – 29 cm hannen har de længste horn. Det er relativt let at tælle alderen på en sneged da trofæet har årringe på sit horn. Begge køn har en kort hale, Både han og hundyr må nedlægges, en stærk gamle Mountain goat foretrækkes. Mountains goaten har to trofæer, da skindet er et flot trofæ i sig selv, dette smukke hvide skind  er et mesterstykke i sig selv da det er konstrueret til at modstå det overordentlige  barske vinterklima I British Columbia. Snegeden kan modstå vindstyrker på op til 40 m/s hvilket svarer til en orkan, desuden kan den klare sig fint ned til temperatur ned til – 45 grader om vinteren. 

Snegederne arbejder sig helt op på bjerges tinder lever helt op til + 4000m højde. De befinder sig bedst over trægrænsen, men går noget lavere ned i de kolde vintermåneder, hvor det lettere for dem at finde føde, de træffes også næsten nede i lavlandet i skovområderne hvor de kommer efter salte. Hangeden har en skulderhøjde på omkring 1m. dens vægt ligger mellem 55 – og helt op til 140 kg. De fleste hangeder har deres vægt mellem 75 – 95 kg.   

Snegedens jagtsæsonen er nok noget af det længste af nogle vildtarter idet den strækker sig fra  1 august indtil slut februar. Den sæson kan igen deles op i 3 sæsoner.

Den varme sæson er August og september hvor du kommer helt op i bjergene mildest talt bjergtagende. Den normale sæson er jagten fra oktober og november, det er lige før brunsten der er snegeden i sin smukkeste kraftig pels. Den sidste sæson er vinterjagten der begynder i december og strækker sig til slut i februar, i denne jagttid stilles der mindst til jægerens fysiske formåen, det er absolut det letteste tidspunkt at jage sneged på, fordi den trækker nedad fra bjergende så har du ikke har den bedste kondition er dette tidspunktet du bør vælge. 

Kunne dette være noget for dig så tøv ikke med at skrive eller ringe til 4Hunt.  

bottom of page