top of page

STEDER AT SE - USA  

Idaho

Boise

Hovedstaden i Idaho er Boise og er typisk også den by vi flyver til når vi tager på tur til Wild West. 

Er du til ægte gammeldags farmer mad så kig efter : Cracker Barrel

Det er en franchisekæde som typisk findes ved afkørslerne på highway. Vi elsker at spise sent morgenmad på Cracker Barrel hvor Lars typisk bestiller en stor bøf. 

Hot Springs Kirkhamn ligger ca. 1 time 45 min. kørsel nord på. Her kan du opleve og bade i varmt vand som strømmer direkte ud af klipperne.

​​

Glenns Ferry:

  1. Oregon Trail som er en historisk rejserute går tværs gennem Idaho. I byen Glenns Ferry passerede man den udfordrende flod Snake River på en primitiv færge, og der findes en udstilling på stedet. 

  2. Glenns Ferry afholder også autentisk pelsauktion som også er et besøg værd. Her kan man møde rigtig Trappers / pelsjægere. ​

Hagerman Fossil Beds National Monument kan anbefales hvis du interesserer dig for historie. Her findes fossiler helt tilbage fra før istiden. 

Twin Falls er berømt for sine vandfald. Her refererer man tit til Niagara of the West, Shoshone Falls er helt sikkert et besøg værd. Twin Falls er en lidt større by med gode indkøbsmuligheder. 

Bruneau Canyon Overlook er et enestående udflugtssted. Man passerer et flymilitær område hvor man kan være heldig at se kampfly udføre øvelser. Selve kløften er kolonorm med flere gode udsigtssteder. Læs mere her

Mountain Home
Kirkham Hot Springs
Yellowstone .jpg
Jackson Hole .jpg

Wyoming

Yellowstone National Park er et MUST SEE. Det er USA´s største nationalpark og med varmekilder, gejsere og et fantastisk dyreliv med bl a. bisonflokke.

OBS !! i vinterperioden holdes kun den nordlige entre åben pga. sne på vejene. Hold dig opdateret klik her

Besøg byen Cody som er grundlagt af Buffalo Bill himself. Her findes det legendariske Irma Hotel som Bill byggede til sin datter Irma. Hotellet er en turistattraktion i sig selv og der siges at det spøger på flere af værelserne. 

Buffalo Bill Center of the west er et vanvittig spændende museum som også findes i Cody. Centret indeholder 5 forskellige museum med udstillinger af våben, indianere remedier og historien om Annie get your gun og Sitting Bull. Er du til western historie når det er bedst, så besøg dette sted. Det er høj klasse. 

Jackson Hole er også et besøg værd. Byen ligger mellem bjergkæder og en populær skiferie destination for amerikanerne. I centrum af byen ligger Million Dollar Bar hvor man sidder på cowboy sadler i baren og der er live countrymusik om aften. Byen har spændende butikker som er meget turistpræget og dog til den dyre siden men helt klart et besøg værd alligevel. 

 

Teton National Park med et spektakulært dyreliv og natur ligger lige udenfor Jackson Hole. Parken er overset pga. Yellowstone men er absolut lige så smuk og et besøg værd. Kør af Teton Park Road og oplev bjergkæder med sne på toppen, varmekilder, elge (kaldes moose på amerikansk), bjerggeder og pronghorn. Hav kameraet klar til at tage dine egne naturbilleder som vil gøre enhver fotograf misundelig. ​​​

Montana 

Er du til rigtig wild west - cowboy og indianer historie så er Little Bighorn Battlefield monumentet et besøg værd. Dette ligger lige midt i Crowland som er et indianerreservat i den sydøstlige del af Montana.

Dette er stedet hvor hvor General Custer og hans kavaleriangreb sioux indianere og tabte. Her kæmpede berømte navne som Sitting Bull og Crazy Horse. Man kan køre rundt i mindeparken og være heldig at møde vilde Mustang heste. Et sted man virkelig kan reflektere over den amerikanske historie. 

Little Bighorn .jpg
Bruanu Canyon Overlook .jpg
Boots .jpg
Zion National Park

Utah - Nevada

Las Vegas - byen med alle lysene!!!  JA behøver man at nævne mere. Det skal opleves. 

 

Hill Aerospace Museum er et militær flymuseum på Hill Air Force Base i Roy. Stor samling af fly tilbage fra bla. 2 verdenskrig til nu. Mød veteraner som viser rundt på stedet. 

Zion National Park er utrolig smukt. Afsæt gerne 2 dage til afprøve de berømte vandrerute som nervepirrende Angels Landing og The Narrows hvor man går i vand til livet. Læs mere her

Nationalparken er virkelig populær om meget sommeren så vintertiden er perfekt og ikke tætpakket af turister. Dermed også billigere overnatninger på hotel. ​​

Arizona

Grand Canyon en af verdens syv vidunder. Kæmpe kløft som er opstået ved slid fra Colorado Floden gennem millioner af år. Giver et kæmpe sug i maven når man kigger ned i afgrunden. Læs mere her

​Monument Valley i Navajo-reservatet i det nordlige Arizona. Som at stå midt i kulisserne til en western film. Flere at John Wayne filmene har scener fra denne lokation. Man kører rundt i parken da området enormt. Læs mere her

​​

​Antelope Cave ligger også i et Navajo reservat. Besøg denne sandstens grotte og få oplevelse af man er landet på en anden planet . Man betaler for en guidet tour - det er ikke muligt at besøge stedet alene. Guiden er ekspert i at vejlede i hvordan man indstiller sin Iphone til at tage de perfekte billeder. Dette var virkelig en øjenåbner med lys og vinkler. Britney Spears har filmet en af sine musikvideoer på stedet. Læs mere her 

New Mexico 

Albuquerque

Breaking Bad museum

Santa Fee

Er under udarbejdelse

Antelope Cave .jpg
Monument Valley .jpg
New Mexico .jpg
bottom of page