top of page

STEDER AT SE - CANADA

Sk%C3%A6rmbillede_2020-01-23_kl._08.41_e
4 HUNT logo
Rocky Mountains 

4Hunt anbefaler at kombinere jagtrejsen til Canada med et par dage i Rocky Mountains, før vi mødes i campen.

Riv et par dage ud af kalenderen, og giv dig selv og din rejsemakker en oplevelse for livet. 

Rocky Mountains strækker sig helt syd fra New Mexico i USA til nordpå, gennem Alberta og British Columbia. Denne berømte og spektakulære bjergkæde tilbyder naturoplevelser ud over det sædvanlige. 

 

Start ruten fra Calgary, som byder på spændende byliv og et vanvittigt stort udvalg inden for jagt- og outdoor shopping.

Læs mere her:
 

Banff

Nationalparken Banff er utrolig smuk og en af verdens ældste nationalparker. Hele området er dækket af tæt skov, bjergtoppe og turkisfarvede gletsjersøer. Gør et stop i Banff by, som er en hyggelig lille by med spændende kunstnerbutikker, cafeer og natklubber med skisportsatmosfære. 

Har man lyst til en dag på ski, anbefaler vi varmt Sunshine Village Ski Resort https://www.skibanff.com/. Skisæsonen slutter 16.-17. maj med den populære Slush Cup, hvor deltagerne er klædt festligt ud og hopper i et vandbassin. 

Lake Louise 

Lake Louise er hovedattraktionen i nationalparken. Der findes et hav af billeder af denne sø, og man bliver overrasket over, hvor let det er at tage postkort-lignende motiver i dette område. 

Jasper 

Fortsæt længere nord på gennem “the Canadian Rockies”, som man kalder Rocky Mountains i området, til den største nationalpark – Jasper. Vælg Icefield Parkway, og tag et stop ved den gennemsigtige glasbro – Columbia Icefield Skywalk – og få det vildeste udsyn til Athabasca-gletsjeren. Dette er ikke for sarte sjæle med tendens til højdeskræk. Mere info: https://www.banffjaspercollection.com/attractions/columbia-icefield/skywalk/

Hot Springs 

I området findes der varme kilder, “hot springs.“ Miette Hot Springs, som findes i Jasper National Park, har en af de varmeste kilder i the Canadian Rockies. Vandet er svovlholdigt og fyldt med mineraler, og derfor kan vandet godt have en speciel duft. De naturlige kilder udleder vand ved 54 grader, som bliver nedkølet til 40 grader til badestedets pools. Læg turen forbi Hot Springs og slap af et par timer – du vil ikke fortryde det.

Læs mere https://www.hotsprings.ca/

Dyrelivet 

Rocky Mountains tilbyder det mest fantastiske dyreliv, som er fredet. Man vil opleve ørne komme flyvende og sortbjørne, der vandrer i vejkanten. Måske er man heldig at se en grizzlybjørn og se de dygtige bighorn-sheep bestige en bjergside, som det er det nemmeste i hele verden. Man kan også opleve moose og elk, som ligger og tygger drøv ude foran hytter og hotellerne. Derudover er der mulighed for at se whitetail, caribou, ulv, coyote og hulepindsvin. Vigtigt! Man må ikke fodre dyrene.

Læg mærke til den canadiske stenmand, som står flere steder. Den kaldes for Inuksuk og er et stenmærke eller varde, som oprindeligt var skabt af inuitterne til at kommunikere med mennesker i de arktiske egne. 

Er man til lokal kunst så kig efter “Dancing Bears”. Det er stenfigurer, som er udskåret som en “dansende bjørn”. Et fantastisk håndværk, som også laves i fedtsten, jade og andre stenarter. 

bottom of page