top of page

VINTERJAGT

Vinterjagt med 4Hunt i Alberta efter ulve ”Canis lupus og coyote ”Canis latrans”. Vinterjagten byder på rigtig spændende naturoplevelser hvor naturen er barsk men også viser sig fra den smukkeste side hvor alt er indhyllet i snetæppe.

Jagten byder normalt på flere skud chancer, så er du er til jagt efter rovvildt med muligheden for at nedlægge et frit antal dyr, er det jagten du skal på.

Alberta er den canadiske provins at tage til, da der er en stor bestand af disse rovdyr. Jagten med 4Hunt foregår primært ved bait, der bliver sat op mindst en uge før din ankomst. Vi bruger vildtkameraer som tjekkes jævnligt. Baiten består Roadkill og slagteriaffald og virker fortrinligt til at trække rovdyrene til.

Optimalt er, at finde områder dannet fra istiden hvor der er kløfter i denne kløft/dal er den naturlige trækrute som rovdyrene bruger. 

Optimalt vil være at sidde noget højere oppe på sådan en del side helt uden at afgive fært eller blive set og have frit udsyn til trækruten og baiten. Skudafstanden er typisk være mellem 100 – 200 m. Ellers laves der også bait plads inde i de dybe skove hvor ulven lever og normalt finder sin føde som består af alt fra smågnavere til alle arter af hjortevildt til moose og bison. Der bliver også brugt elektronisk lokkekald der er meget effektivt. Vi har mange gange kaldt coyote og ulve ind gennem tiderne.   Ulven er nok det mest snu dyr at jage og selvfølgelig derfor meget eftertragtet trofæ.

Ulve er ikke stationær lang tid af gangen, men følger dens bytte eller føre hunnen driver flokken videre til nye græsgange. Ikke sjældent træffes både ulve og coyote under transporten rundt for at tjekke baits og reviret. 

Den canadiske ulv er op til 80% større end de ulve vi kender fra Europa. Der er nedlagt eksemplar på helt op til 90kg. De store hanner kan have en skulderhøjde på op til en lille meter. Kropslængde på imponerende 160 cm uden hale.

Coyote er overalt i Alberta i de endeløse skove som uden på farm landet og i et stort antal.  Coyote kan nemt forveksles med en ulv. Den ligner også rigtigt meget dog noget mindre. I Nordamerika - Canada hvor de største eksemplar lever kan de opnår en vægt på noget over 20 kg. Du kan også være heldig at møde Jarv og los, og i sjælden tilfælde puma, men jerv og losen er der ikke jagttider på det er kun de professionelle pelsjægere der har licens til at jage stort set alle rovdyr med fælder. Pumaen er de ganske få licenser til men ¤hunt har ikke licens i Alberta men henviser i 4Hunt kontakt i B.C. som har meget stor erfaring med jagt efter puma i vintermånederne med hunde. 

4Hunt tilbyder at du bliver dusørjægere i Canada, ja tankerne flyver vel tilbage til 1800 tallet i Nordamerika  hvor dusørjægeren var efter kriminelle outlaws. Denne jagten her efter Ulve og Coyote, I provinsen Alberta har  I mange år haft en dusør 500 $ for nedlæggelse af en ulv, for at kunne indkasserer denne dusør skal det højre øre indsendes. Der er faktisk også dusør på coyote, som en pendant til Danmarks Jægerforbund i Alberta uddeler en dusør på 40 Can dollars pr. skudt coyote.  

På 4Hunt vinterjagt tur får du 6 dages jagt hvor du bor på hotel for din bekvemmeligheds skyld. Med 4Hunt har  licens til frit antal dyr. Hvem drømmer ikke om at opleve den helt store tur med nedlæggelse af begge arter og endda flere af hver af disse prægtige dyr. 

En anden meget stor naturoplevelse du kan være heldig at se med 4Hunt er nordlys, som er helt fantastisk at overvære.

Jagten foregår fra 1 december til og slut marts. Der er en del kørsel forbundet med at sondere og tjekke bait

vintertemperaturen i de områder vi jager i spænder vidt mellem – 5 og helt ned til – 35 men det er ret tør luft som ikke virker nær så kold som – 5 – 10 grader i Danmark. Ved jagt på baits sidder du i opsatte blind med gasvarme i hvor du snildt kan holde varmen. 

Hvor du bliver indlogeret på hotel for din bekvemmelighed, hvor du spiser du morgenmad på hotellet samt du får sandwich og andet med til i løbet af dagen. Aftensmaden og drikkevare bekoster du selv efter eget ønske.  

Skulle dette være noget så tøv ikke med at henvende dig til 4Hunt.

 

 

bottom of page