top of page

RUSAHJORT

4Hunt tilbyder jagt efter 2 forskellige slagt rusahjorte arter i Australien, i Queensland. Her tale om både bue- og riffeljagt. Den sidstnævnte kan i øvrigt kun jages i Australien. Her tale om både bue - og riffeljagt, da vores outfitter er inkarneret buejæger.  

Javan rusahjorten 

Videnskabeligt navn - Cervus timorensis

Dette er den største af rusahjort hvor hannerne kan veje op til 135 kg og 110 cm i højden. 

Pelsen er sparsom og rødbrun om sommeren med lyse bryst- og hals pletter, til kraftig mørk gråbrun om vinteren. Hannerne udvikler en mørk, tung manke. Kalve er tydeligt rødlige i farven. Gevirer af modne hanner har normalt tre ender i hver side hvor mellem sprossen er en ydre sprosse. Trofæet kan opnå en imponerende stanglængde på hele af 37 tommer.

 

4Hunt tilbyder jagt efter begge arter – java rusa og moluccan rusa i solskinsstaten Queensland. Queensland byder virkelig på storslået natur og jagt samt fiskeri. 

Rusa hjorte blev oprindeligt introduceret til Victoria i slutningen af ​​1800-tallet fra Indonesien. De danner ofte små grupper. Rusa-hjort kan yngle hele året rundt og producerer normalt én kalv mellem marts og april. De kan leve op til 15 år i naturen. Rusa hjorten pynter ofte sit gevir med kviste og græs i yngletiden for at etablere dominans over andre hanner.

Molucca rusahjort

Videnskabeligt navn - Rusa timorensis

Mollucan rusahjorten er mindre end Javan rusahjorten med en vægt på 63-93 kg og højde på 98 cm.

4Hunt tilbyder også jagten efter denne eftertragtet Mollucan rusahjortene som kun kan jages i Australien. Den adskiller sig fra rusa-hjorte sig i et udseende med en lavere, kraftigere bygning og et tykkere hoved og mangler manken som på javanen. Den har en mere rødlig pels og lysere i farven. Kendetegnet er også den tydelige strubelap. Derudover vokser deres gevirer sig ikke så store som java rusaen, deres gevir kan opnå en stanglængde på ca. 30 tommer som den maksimale længde.

 

Begge arter af rusa kan jages, dog er der tale om jagt på to forskellige revirer, men en pæn køretur mellem. Molluccan Rusa anbefales der er booke jagt I god tid da der kan være ventetider på denne spændende art, på 4Hunt top revir. Er du buejæger falder dette lige i tråd med vores outfitter der er inkarneret buejæger. Hvis vejret er til det tilbydes der også sejlads ud for Great Barrier Reef outfitteren ejer en stor flot båd hvor der kan fiskes – svømmes mm. 

bottom of page