top of page

Jens Bukholt  - Canada Alberta

Jeg er lige returneret til Danmark efter et endt bjørnejagt i Canada - Alberta efterår 21 med  Lars og Mette. 

Efteråret er som regel lidt sværere når det gælder bjørnejagt da bjørne ikke er så aktive som om foråret, dog fik alle 4 jægere nedlagde 1 bjørn, og som en ekstra bonus skød jeg en stor ulv (Timber Wolf) hvilket var en fantastisk oplevelse.

Det er ikke mange jægere forundt at skyde sådan et flot trofæ.

 

Det er selvfølgelig altid svært for en jæger at indrømme at skydningen kunne være bedre men vi må nok erkende at bedre skydning og hurtigere skydning havde nok udløst 2 bjørne til os hver, men sådan er jagt! Man kan være heldig og mindre heldig.

 

Foruden det nævnte, skød vi en del coyotes (prærieulv) som også blev afleveret til konservator og forhåbentlig ender som bælg på væggen til minde om jagten i Alberta.

Alt i alt en rigtig god tur. Dog må jeg erkende, at der er langt derover, specielt med masker for ansigtet hele vejen men det er desværre nok noget vi skal accepterer i en tid i nu.

 

Jeg har intet skidt at sige om turen men chancerne til bjørn er nok større om foråret men der møder man til gengæld også mindre bjørne.

Vi så kun skudbare bjørne og nok lidt større bjørne end jeg tror man gør om foråret.

 

Noget jeg ønsker at fremhæve er den nødvendige fysik man skal have for at gennemføre sådan en jagt. 

Hvis man er ældre jæger skal man ikke være bange for bjørnejagt i Alberta. Lars skal nok finde bjørne til en der ikke kan gå så langt. Der køres en del i terrænet da der er tale utrolige store arealer som ikke er muligt at gennemsøge til fods. 

Dog er der fodermarker med det flotteste kløver i skoven som der kan pürches rundt i, hvis man ønsker dette.

Så derfor vil jeg fremhæve at denne slags jagt er for alle jægere både unge som ældre. 

bottom of page