top of page

PUMA JAGT

4Hunt tilbyder fremragende puma jagt i Idaho, den amerikanske stat som ligger lige under grænsen op til  B.C. i Canada.

Mange tænker British Columbia når snakken omhandler puma jagt, men cougar jagt også kaldt Mountain Lion er mindst lige så godt og måske endda mere succesfuldt i Idaho. 4Hunt tog på puma jagt i Idaho januar 2021, hvor flere stater inklusiv Idaho oplevede en meget tør og mild vinter, med næsten ingen sne. At jage efter puma på ”Dry Ground” er nok noget af det sværeste man kan, alligevel lykkes det for vores gode ven og outfitter at finde 2 Mountain Lions på turen, indenfor en time i samme Canyons.  Dette var en imponerende præstation af både outfitteren og ikke mindst hans dygtige hunde. 

4Hunt´s outfitter kan bryste sig med 100% succesrate i 2021. Han havde totalt i januar og februar 2021, 7 jægere på jagt den eftertragtede puma. Alle 7 fik deres drøm opfyldt. 4Hunt kan selvfølgelig ikke garantere, at alle får deres puma med hjem, men vi kan garanterer, at der ikke findes en outfitter der kæmper mere for hans kunder. De 7 pumaer der blev nedlagt i vinteren 2021, kan nævnes 4 rigtig store “tom katte”, som er enhver mands drøm. Derudover blev der nedlagt 2 mindre hanner og en stor hun cougar. 

 

4Hunt tilbyder også jagt efter bobcat i forbindelse med puma jagt. Denne flotte kat har mange også på ønskelisten. 4Hunt havde selv fornøjelsen af at se en bobcat som blev “træet”, men den sprang lige før det var muligt at komme til skud. Når en puma eller bobcat bliver “træet” betyder det, at den sidder i et træ. En amerikansk jæger havde både en puma og en bobcat på ønskelisten og fik dem begge to med hjem. 

Pumaen kan blive op til 13 år gammel og veje over 200 pund. En 130 – 150 pounds cougar anses for at være stor. Man kalder de store hankatte for “tom cat” og er typisk også de mest eftertragtet hos jægerne. Pumaen er utrolig adræt og kan i få spring forcere selv de stejleste klipper. Den har en max hastighed på 50 km/t, men pga. af dens relative små lunger gør, at den hurtigt løber træt og søger ly i et træ eller på et klippespring. 

Den ville normalt, lynhurtigt kunne udmanøvrere og løbe fra en flok hunde, men dens lille lungekapacitet gør, at hundene indhenter den hurtig, når de først er på sporet og får den træet. Pumaen er også en imponerende springer som kan fra stående position hoppe 6 m langt. 

4Hunt leverer en del jagter i Idaho, og du kan kombinere flere af dem.

Prøv f eks. en rovvildt jagt som kan både kan bookes til før, under eller efter endt puma jagt. Rovdyrs jagten foregår typisk i nærheden af hvor vi også jager efter puma. Her er tale om en rigtig spændende nattejagt med termisk natsigte og halvautomatisk riffel med lyddæmper. Der jages hovedsageligt efter coyote som også kaldes prærieulv der nemt kan veje over 40 pund.

 

4Hunt tilbyder også jagt efter sortbjørn i Idaho hos samme outfitter og pronghorn jagt som foregår i et indianerreservat, så bliver det ikke federe. Eller hvad med elk jagt. Denne store kæmpe, kan opnå en vægt på op til 400 kg og er også et utrolig eftertragtet trofæ.

Puma jagt med 4Hunt har som sagt flere kombinationsmuligheder. Der ligger et hav af oplevelser i området og venter. Indenfor timers kørsel findes nogle af de helt store attraktioner. Tjek Bruneau ud med sine dybe canyons, og snyd ikke dig selv for en tur til Jackson Hole i Wyoming.

Kunne dette være noget for dig, så tøv ikke med at skrive eller ringe til 4Hunt.  

bottom of page