top of page

SÅDAN JAGER DU

Spot and Stalk:

 • På bjørnejagterne kører vi normalt ud op af formiddagen mellem kl. 9.30 - 11, og bliver ude til ca. kl. 22.30– 23 tiden, afhængigt af, hvornår solen går ned. Hvis vi jager tæt på lejren, er det tænkeligt, at man returnerer til lejren for at slappe lidt af/tanke op en kortere tid midt på dagen. En mulighed kan også være at starte tidligt en dag, dog har vi ikke stor erfaring med aktive bjørne tidligt.

 • Primetime/bedste tid er klart 1-2 timer, før det bliver mørkt. Men bjørne kan træffes ude hele dagen.

 • Der er intet kryb at frygte i Alberta, hvor vi jager. Ej hellere skovflåter/tæger.

 • Ved nedlagt bjørn er der noget arbejde for din guide med at "skinne" den. Vær engageret, deltag gerne med at "skinne" eller holde bjørnen, det tager typisk 1 – 1,5 time.

 • Buejagt, du kan selvfølgelig sagtens prøve kræfter med pürch og anstand. Dette kræver både snilde, og list, men belønningen mærkes når det lykkes.

Baitjagt/Buejagt:​

 • Har det din interesse, kan der arrangeres baitjagt på nogle af stederne. Det er utrolig spændende at være så tæt på bjørne på denne jagtform ”at sidde på bait” (hvor man sidder på en foderplads). Ved denne jagtform er der ofte mulighed for at se flere bjørne – og måske endda nedlægge den helt store! Men ved sådan en jagt skal der fodres noget tid forinden. Denne jagtform er perfekt til buejagt. Læs mere om buejagt her. Ved baitjagt kan du også vælge at prøve kræfter med spot and stalk, efter at første bjørn er nedlagt.

 •  Nogle løfter øjenbrynene, når de hører tale om denne jagtform, men det er jo afgjort af ”hvilke øjne” man ser med, og man kan også sige, at det vel ikke er meget anderledes end at sidde på måneskinsjagt efter vildsvin! (bortset fra, at her kan du se noget i dagslys, og hvad du skyder på) Ved denne jagtform skal der fodres i god tid forinden. I den forbindelse er det nødvendigt at vide, om man kunne være interesseret i baitjagt!

 

Testskydning af riffel før jagt:

 • Kontrolskud af riffel. Det forlanger vi. Det klarer vi aftenen før eller på første jagtdag om morgen, før vi kører på jagt. Et krav for vildtets og din sikkerhed skyld.

 • OBS: ved anskydning med tydeligt blod og ikke fundet vildt, fratages du en bjørne tag. Vær grundig

       og sikker ved dit skud.

Våbenhåndtering i jagtkøretøjet:

 • Våben, der befinder sig i bilen.  Du må under INGEN omstændigheder have et ladt magasin sat i riflen. Du må gerne sidde med din riffel og have ladt magasin i hånden, bare det ikke er sat i riflen. Hvis I bliver stoppet af wildlife officer (myndighed der kører rundt og tjekker jægere – fisker for licenser mm, samt for krybskytteri) gives der bøde til dig og din guide. Det er ulovligt at skyde fra bilen af.


Alkohol:

 

 • Alkohol må nydes i lejren, men beruset jægere bliver IKKE kørt på jagt, og alkohol må ikke medbringes på jagt. Vil du nyde alkohol, er det for egen regning.

Revirerne:

 • Vores jagtterræner er mangeartet fra rimelig fladt og til lette kuperet til stærkt kuperet. Fra lettere åbne skove til helt tæt skov. Men vi tilrettelægger altid, at ALLE kan være med på vores jagter. Det daglige aktivitetsniveau, kan tilrettelægges så det er yderst begrænset, omvendt kan jægeren, der ønsker at få 5 – 10 – 15 km i benene, om dagen også tilfredsstilles. Fælles for de områder vi jager i – unit som det hedder derovre er, at de er meget store, typisk ligger de mellem 40 – 100 km i bredden, og længden er mellem 80 – 120 km. Vi jager på cutbloks hvilket er områder der har været ryddet af skovfirmaerne – cutlines hvilket er bredde spor der tit er rigtig lange, de er lavet af gas & oliefirmaerne der har lagt forsynings rør ned. Det er også enge og marker. 

 • Vores hoved units er nr. 525 – 526 de ligger meget højt oppe i Alberta ca. to times kørsel nord for Grand Prairie. Det er top områder for bjørn – moose – whitetail & muledeer.  Begge vores områder støder op til B.C. Unit 525 er hovedsageligt dybe skove, men vi råder også over andre unit rundt om i Alberta.

Typiske skudafstande:

 • Omkring 100 m. Alt fra 20 m og ud til plus 200 m er muligt - det er selvfølgelig helt op til dig.


Min Kalibre:

 

 • Min. kal. Fra 6,5x55 og op. Det vigtigste er kugle placeringen.

 • Valg af kugle? Jeg har prøvet mange, her i blandt homogene kugler - kobber, som jeg ikke vil anbefale, dog er jeg sikker på at DK Bullets der har 3 vinger, der brækker af, vil være et godt valg ellers har jeg rigtig god erfaring med konstruktion, der gerne fragmenterer og afsætter energien i dyret (ex remington – Core Lokt) men bibeholder en vis restvægt.

bottom of page