top of page

WHITETAIL

4Hunt tilbyder jagt efter den flotte Whitetail hjort. Whitetail er lige så hypet som vores råbuk for de nordamerikanske jægere. Den er majestætisk i sin fremtoning og har sit helt eget udformede specielle trofæ, som er meget unikt. Desuden smager kødet fremragende. 4Hunt havde jægere med på efterårstur, hvor vi lavede nogle lækre bøffer med bacon rundt om - yderst velsmagende og mørt.  

Du kan roligt tage med 4Hunt på jagt i British Columbia. Det fås ikke hverken billigere eller bedre. Vi jager i The Rocky Mountains, det fås ikke flottere med det største natursceneri rundt om dig. 4Hunt jagtrevirer er terrænmæssigt varieret - går fra svært kuperet til let kuperet over i relativ fladt område. Denne jagt stiller ikke krav om god fysisk kondition, så stort set alle kan være med.  

Hvem har ikke drømt om de færdes I de endeløse store canadiske vidder. 4Hunt råder over nogle fremragende revirer, der har en stor bestand af Whitetails. Men også vildt rig på mange andre arter: Sortbjørne, Ulve, Elk, Coyote, Bobcat, Los,  Sneged,  Moose, Puma og Grizzly – desværre er Grizzlyen ikke lovlig at jage pt. 

Jagten med 4Hunt foregår om efteråret fra 1. september.

Det er et eksklusivt område vi jager i, det kan rigtigt fint kombineres med jagt efter Sneged,  Moose & Elk, og flere andre arter. Den mest intense jagt er i Whitetails brunst, som varer i ca. 15 dage. Den begynder ca. 15. november og slutter ved 1. december. Bukken er kun optaget af en ting, og det er derved meget lettere at komme tæt på en stærk buk. Dette jagt tidspunkt er meget velegnet til buejægeren, der vil prøve kræfter med pürschjagt, eller jagt i et skjul. Pumajagten med 4Hunt starter også i november, dette vil være en super kombination. Se meget mere under pumajagt med 4Hunt.

4Hunt jagt foregår ved at forlade campen, før det bliver lyst, derpå køres der rundt og spottes en del på de store åbne sletter, hvor de ynder at søge føde.  Whitetails kan træffes alle steder, så når en passende stor buk er spottet, går den intense pürsch ind. I brunsten foregår jagten som ovenstående, men her prøves det også at kalde bukken ind samt bruge 2 trofæer & imitere to bukke, der står og kæmper, lyde som en udefrakommende buk ikke kan står for.

Virginiahjorten, som også kaldes hvid halet hjort, men er mest kendt under Whitetail. Findes rigtig mange steder rundt om i verden, Hvor mange af stederne er de blevet udsat. Men en ting er sikkert jo længere man kommer sydpå ned gennem USA og Mexico, bliver dyrene mindre både, hvad angår kropsstørrelse og trofæ størrelse. 4Hunt synes, at Whitetail bør jages på sin naturlige hjemmebane hvor de bliver størst nemlig i Canada I deres rette element Rocky Mountains, hvor bukken kan veje helt op til 140 kg.

4hunt jagt ligger i British Columbia, men vi anbefaler, at du flyver til Calgary i Alberta. Disse flyvninger er både billigere og relative hurtige, og i Calgary er der mange handlemuligheder herunder store outlet og store jagtforretninger som Cabelas & Bass Pro Shop, som bør være et Must See. Men det bedste er, at der kun er en mindre køretur gennem the Rocky Mountains på tværs over til jagtreviret, hvor du vil blive hentet af enten 4Hunt eller personalet. 4Hunt anbefaler, du lejer en bil og får set noget - alternativt kan du betale som et tillæg for turen T/R.    

Whitetail har mange fjender, hvor mennesket er den største trussel. Naturlige fjender som puma – sortbjørn, grizzlybjørne, ulveflokke, men ensomme ulve kan nedlægge en voksen Whitetail, selv en flok coyote jager og nedlægger de smukke dyr. Overraskende er nok at los – jærv også nedlægger arten. Dog er det mest medtagne individer, der er syge eller hårdt ramt efter en hård vinter. Dyreverden er barsk, selv store ørne og flokke af ravne kan finde på at angribe dyr og hakke løs. Bjørne plejer at løbe ind på byttet eller overraske det og slå det omkuld for at begynde at æde det, mens det er i live. De mindre rovdyr bider i dyret bagfra, til det er så svækket, at det bukker under. Pumaen gør kort proces med et dyr.

Kunne dette være noget for dig, så tøv ikke med at skrive eller ringe til 4Hunt.  

bottom of page