top of page

MOOSE JAGT

Der er rigtig mange som drømmer om at prøve kræfter med den store Western Canadian Moose på et tidspunkt i jægerlivet. 4Hunt tilbyder denne jagt, og vi har både jaget og guidet i området i 10 år nu. 1 – 2 gange hvert år. Reviret 4Hunt tilbyder jagten efter denne eftertragtede kæmpe i et stort område i det nordlige Alberta, der støder op mod B.C. og ned til Peace River.

Så lad drømmen blive til virkelighed og tag med 4Hunt efter kæmpen, og oplev en jagtrejse i de helt store vidder efter den store Western Moose. 

Vores jagtområde, er fra svært kuperet til let kuperet over i relativ fladt område. Denne jagt stiller ikke krav om god fysisk kondition. Mester du at kunne gå lidt kan du roligt booke sådan en jagt. 

4Hunt tilbyder jagt efter den anden største moose du kan jage i Nordamerika nemlig Western Canadian Moose. Der er 4 arter i Nordamerika i alt og Western Moose er kun overgået af i størrelse af Alaska Moose som har der findes et helt andet pristag på. 

Western Moose er et prægtigt stort dyr med en skulderhøjde på ca. 2 m og en vægt på 600 - 700 kg.  De helt store kapital tyre har et trofæ med et spænd på over 60” hvilket er ganske imponerede. 4Hunt har selv set et trofæ overstige de magiske 60” dette trofæ var nedlagt i 2012, på vores revir. Det skal dog med rette siges,  at de fleste moose der bliver nedlagt ligger mellem 40” – 53”.  

Det mest intense er helt klart at jage moose i brunsten der falder ca. d. 20 september og slutter igen ca. midten af oktober. Men til fleres overraskelse er nogle af de største tyrer nedlagt i midt – slut november hvor de store tyrer samles i flokke. Det kan dog være sværere at lokalisere disse flokke men når det lykkes er det et eldorado for øjnene. Du vælger selv hvilket jagtform og tidspunkt der passer dig bedst.

 

Interessant nok er der ingen restriktioner på størrelsen af trofæet der kan nedlægges i Alberta, hvilket ikke er tilfældet i B.C.  Så jægeren bestemmer selv om han vil skyde eller vente, og lede efter en større moose. 

Sjov info fra 4Hunt. En voksen moose spiser 10.000 kalorier hver dag, og deres diæt består mest friske skud, blade og grønt græs og bevoksning under vand. Dette svarer til 35 kg. vegetation.  Moosen ses tit stå i søer og moser. Moosen er også en fremragende svømmer. De kan træffes alle steder men holder meget af vådområder og gran/fyr områder med lyng. Der er estimeret i Nordamerika omkring 1 million moose. En mooses fjender tæller – ulve – bjørne – pumaer – mennesker.  En tyr i brunst skal man nu ikke kimse sig af, da de nemt kan finde på at angribe når deres brunst er højest

.  

Jagten som 4Hunt tilbyder, er på 7 hele dage, inklusiv få jægeren altid pr. automatisk licens efter ulve og coyote. Der er ingen afgift på at nedlægge disse to arter hvis du skulle være så heldig. Jægeren bor normalt i spike telt, med brændeovn/gasvarme.

Måden du jager med 4Hunt efter moose på, er typisk ved at køre ud i pickup truck/ATV. Lige før det bliver lyst kører vi rundt og spotter og kigger efter spor, og ikke mindst kalder. Dette gøres mest effektivt fra det højeste sted for at nå længere ud med kaldet. Det er set at en moose, eller at I hører en moose kalde tilbage, eller måske har I set tydelige spor, bruges der tit noget tid på lokationen ellers fortsættes der med at kalde andre steder, for igen at laves loop for at tjekke op på de kaldte steder. Der er nedlagt flere moose ved at vende tilbage igen. Jagten er over når der bliver mørkt. Der er ikke sjældent at der ses coyote og ulve på efterårs/vinter jagter, men det tages som gratis bonus hvis det lykkes. Vi havde i 2017 et par jægere i en bil der så ikke mindre end 16 ulve passere foran dem vel 50 – 70 m ude det lykkes at nedlægge en af dem. 

Outfitteren og guider gør alt hvad de kan for at få dig for en prægtig tyr men som meget jagt i Nordamerika er der ingen garanti for succes efter moose. Det revir 4Hunt tilbyder jagt efter moose er i Unit 526 i det nordlige Alberta.

Bemærk lige at vi - Outfitteren & 4Hunt KUN råder over 4 moose licenser hvert år. Det betyder max 4 jager hvert år. Så vil du sikre dig en plads efter denne eftertragtet vildtart bør du booke en jagt, da der kan let være ventetid på vores kun 4 license. 4Hunt kender dette område rigtigt godt og har jaget der i 10 år nu. Området er et fremragende område at jage moose i.  Vi har haft en god succesrate gennem tiderne, og kan nævne at vi 2017 havde 100 % succes og 2019 havde vi 75 %. I 2018 jagede vi ikke i dette område. 

Kunne dette være noget for dig så tøv ikke med at kontakte 4Hunt enten ved at skrive eller ringe.

Husk vi har kun 4 licenser. 

Lagt de fleste bjørnejagter som 4Hunt tilbyder, er som spot and stalk som hovedparten af de nordiske jægere ønsker. 4Hunt kan også arrangere bait jagt hvor der bliver foderet, dette er jagtformen hvor du kommer tæt på bjørnene og kan være heldig at se flere på en dag. Desuden er dette også meget brugt for buejægere som også er noget 4Hunt kan tilbyde. 

 

 

bottom of page