top of page

SORTBJØRN IDAHO

4Hunt har nu fået jagt i USA på programmet, nærmere bestemt i staten Idaho, endnu en af de stærke jagter. Idaho byder på en storslået natur og er perfekt for både bue & riffel jægeren. 

Idaho har nogle af de mest uspolerede naturområder i USA. Det er en delstat ved Rocky Mountains med mange naturressourcer og seværdige områder. Idaho har sneklædte bjergkæder, strømfald, rolige søer og stejle canyons. Ud over den fantastiske jagt er der rig mulighed for at drage ud og opleve naturen og lave nogle gode indkøb snyd ikke dig selv for en tur i den store jagtbutik kæde Cabelas. 

Det vilde Rocky Mountains skær gennem denne smukke stat,  Er du til bjergtagende vild natur med jagt efter bjørne med hunde og bait, er dette her et vanvittigt godt og billigt tilbud. Vores jagt støder næsten op til Canada – B.C,  i staten Idaho USA. Delstatens internationale grænse mod den canadiske provins Britisk Columbia er kun 77 km lang., med beliggenhed i en af USA’s smukkeste natur stater. Outfitteren er vores ven og en herlig gut som 4Hunt har jaget bjørn med før. 

Her taler vi om jagt ”In the Rocky Mountain” med muligheden for at prøve den aktion præget jagt efter bjørn med hunde, dette tilbydes hvis der er tale om de helt store bjørne der hurtige drænes for kræfter, de mindre fortsætter og udsætter hundene for ulve overfald, det er sket før med dødeligt udfald for hundene. Der er en stærk bestand af forskellige vildtarter herunder sortbjørne og de findes i de eftertragtet farvede varianter fra lys brun over i kanel og mørkebrun, de farvede varianter udgør op mod 45 %. 

4Hunt tilbyder her den stærkeste pris på jagt efter sortbjørne, du får 2 licenser til bjørn og der er fri ulve og coyote med i pakken, ulvene er meget sky og kun en bonus for den heldige jager, det gælder om at sidde helt stille, da de er set inde på bait pladsen, højere oppe hvor vi jager er skoven for det meste så tæt at ulven træffes sjældent i det fri. Du skal unde dig selv at prøve elektronisk kald efter både ulve og coyote når de svarer igen får det ens nakkehår til at rejse sig.

4Hunts outfitter tilbyder efter du er tags out, eller selv ønsker det, at du kan jage rovdyr – coyote i lavlandet på private farme, coyote ligner en mini ulv dog vejer de næppe mere end 20 kg, men har en rigtig flot pels og ikke mindst et smukt kranie som trofæ. 

Der er en del vildtarter der kan jages i Idaho 4Hunt kan nævne Elk – Muledeer – Whitetail – Moose – Sortbjørn – Coyote – Ulv – Bobcat. 

Overnatning: 4Hunt lejr er midt ude i skoven i såkladte spike camp, outfitteren har opsat rigtige senge så bliver det ikke bedre. Teltene opvarmes med brændeovn og gas varme om nødvendigt. Om nødvendigt. Der er opsat et wc. Og bade telt med varmt vand. Det hele styres med af outfitteren der kun bor privat ca. en time fra lejren. 

Land & lufthavn: Du flyver til staten Montana i USA og den mindre lufthavn du lander i hedder Missoula, fra lufthavnen til jagtreviret har du kun en lille bekvemmelig køretur på ca. 2 timer. Det er da super let. Jagtreviret ligger i staten Idaho.  

Jagtsæsonen efter sortbjørn med 4Hunt åbner 1 april i Idaho, men det er noget for tidligt at jage bjørn, de er lige vågnet så småt. 4Hunt outfitter fortæller at han starter tidligt ud med at baite op til bjørnene. Det gør han ved at lægge bait ud på toppen af sneen og vende dem til føde. Der sættes bait op mindst to uger før ankomst af jægere mere sandsynligt mindst 3 uger før, som sneen smelter sættes der flere og flere bait op   og der gøres flittigt brug af vildtkameraer. Til bait bruges der Garbanzobønner – fritureolie – jordnøddesmør – og brød, bønnerne er rig protein fødekilde.  

Jagten stiller ikke krav om nogle kondition da de fleste bjørne nedlægges på bait, nogle få med hunde og ganske få på spot and stalk da det er noget kuperet terræn

Forplejningen er: Morgen, morgenmadsprodukter, æg, bacon. I løbet af dagen sandwichs og lignede. Aftensmaden er skinke – bøf   – kødsovs – laks – store svinekoteletter, meget er lavet på en “Traeger pellet” rygeovn. Outfitteren siger selv at det er den bedste mad han har set eller hørt om i en bjørnelejr. 

Skulle dette være noget så tøv ikke med at henvende dig til 4Hunt. 

Jagt sæson foråret: 20 april – 30 Juni. Efteråret: 30 August – 10 Okt. 

 

Idaho har kun ca. 1,5 mio. indbyggere, og meget land at brede sig ud på, det er i øvrigt en af de hurtigtvoksende stater da det er en rig stat med naturrigdomme og store internationale firmaer.

Lagt de fleste bjørnejagter som 4Hunt tilbyder, er som spot and stalk som hovedparten af de nordiske jægere ønsker. 4Hunt kan også arrangere bait jagt hvor der bliver foderet, dette er jagtformen hvor du kommer tæt på bjørnene og kan være heldig at se flere på en dag. Desuden er dette også meget brugt for buejægere som også er noget 4Hunt kan tilbyde. 

 

 

bottom of page