top of page

AXISHJORT

Hos 4Hunt kan du jage dette prægtige dyr - Axishjort også kaldet Chital. Er den smukkeste hjorteart du kan jage på vores destinationer i Australien. Den kommer oprindelig fra Indien, det sydlige Nepal samt i Sri Lanka, hvor den lever i åbent terræn og i områder med lav vegetation. Den har den flotteste rødbrun pels med hvide prikker. Dens naturlige fjender er tigeren og mennesket. Den er blevet sat ud i flere lande rundt omkring i verden som Argentina, Australien, Sydafrika og Usa.

Den blev udsat i Australien, i staten new South Wales på en farm i præcist 1813. Siden har den bredt sig kraftigt især til delstaten Queensland hvilket gør at den har været at finde i Australien i over 200 år nu.

Vores gode ven og kontakt i Australien, udtaler at den er nok den sværeste eller på top 3 af de sværeste hjortearter eller dyr at jage med bue. 

Kan man pürsche sig ind på den yderste opmærksomme art, vil 4Hunt mene at man kan jage alt med både bue og riffel. 4Hunt succesrate på axisjagt er 100% med bue og riffel når man kommer ind på skudhold. 

Denne art og sambar hjorten som du finder sydligere i australien, er de mest sky og vanskeligste arter at jage. Det er ikke kun axis hjortens opmærksomhed der gør det svært, derudover får de også hjælp fra fugle, der kan advare mod faren. 4Hunt er vilde med Australien og anbefaler at rejse dertil for at prøve at jage dette prægtige dyr. Australien er så meget anderledes, biotopen, lydene, og næsten alt det vildt man møder er ”nyt vildt” for os europæere.

Axis hjorten kan veje op til 80 kg, og dens trofæ kan opnå en længde på 35 tommer, hvilket er 87,5 cm. Den sætter normalt aldrig et gevir op, som andet end 6 ender som Sambar - Rusa,. For mange jægere er det ikke kun geviret som er et trofæ. Dyrets skind overrasker mange med dens skønhed når de står med det i hånden, at dette ønskes hjembragt ligeså. 

Et kapital trofæ måler 30 tommer og har lange inder sprosser og lange øjnesposser og et stærkt udlæg, dette er en jægers drøm.

Axis – Chital er flokdyr. 4Hunt tilbyder jagt på Axishjort hele året i Australien, da der ingen jagttid på de invasive arter. Den kaster ikke sit trofæ på faste tidspunkter som vi kender fra kronhjorten og dåhjorten. Axishjorten kaster sit trofæ løbende over året, derfor kan man altid finde trofæbærende individer.

Queensland er delstaten hvor 4Hunt jager axis. Queensland tilbyder alt lige fra tropisk regnskov til spændende kyst vider med berømte koralhav.  Området har et meget behageligt klima året rundt. Læs mere axisjagt hos 4Hunt her - som med fordel kan kombineres med en dags dybhavsfiskeri.  .

bottom of page