top of page

Allan Dahl Rasmussen - Canada Alberta 

2024 blev så året hvor jeg for første gang skød en sort bjørn. Sammen med en kammerat fløj jeg i maj til Calgary i Alberta, Canada, og kørte de ca. 1000 km nordpå til reviret. Her mødtes vi med Lars og Mette fra 4hunt samt 4 andre danske jægere og vores lokale guider.

Vi havde 6 jagtdage foran os, og da bjørne godt kan lide solskin og varmt vejr, foregår jagten fra sidst på formiddagen til sent på aftenen. Man er godt mør efter 12 timer med en blanding af spot&stalk, pürch og anstand, så aftensmaden ved bålet er en dejlig oplevelse, inden man kryber i soveposen i teltet.

Desværre gik jagten næsten for godt. Den første aften var jeg blevet sat af i en markskel og kort efter spottede jeg en bjørn ca. 500 meter ude. Det lykkedes mig at liste/kravle ind på ca. 130 m afstand og da jeg havde fået skydestokken op, kunne jeg afgive et godt skud, så bjørnen lagde sig på stedet. Jeg må indrømme, at det var lidt nervepirrende at skulle gå frem mod bjørnen med riflen klar, men den lå, hvor den skulle og jeg var helt høj, da jeg kunne konstatere, at jeg havde skudt min første bjørn. Allerede på dag 2 var heldet med mig igen. Sammen med Lars var jeg listet ned ad en skovsti og pludselig stod der en fin stor bjørn på ca. 80 meter afstand. Efter lidt febrilsk roden rundt med skydestokken faldt den også i skuddet. Glæden over de 2 fine bjørne og tanken om, at de får hæderspladser i jagtstuen, trumfede heldigvis den underlig fornemmelse, man får, når flere måneders forberedelse og spænding pludselig er udløst og jagten er forbi. Den aften snuppede jeg et par ekstra øl ved bålet, og der sneg sig vist også en whisky indenbords. 

Min kammerat havde også held med jagten, og da vi derfor havde nogle dage i overskud, brugte vi turen tilbage til Calgary til at køre gennem Jasper og Banff nationalparker. Og vi fik set Drumheller og the Badlands. Efter flere dage i tæt skovområde var det fantastisk at køre i Rocky Mountains og se hvor forskellig naturen er i Alberta. Det var næsten hele turen værd i sig selv. Til slut er der bare at sige, at turen var en fornøjelse og på vejen hjem i flyveren blev vi enige, om at vi kunne sige ”tjek” til alle de ting, vi havde håbet at opleve. 

1000 tak Allan. Det var en kæmpe fornøjelse at have dig med på tur. 

Hilsen Lars & Mette 4Hunt Jagtrejser 

bottom of page